Oktatás - Nevelés

A Bolyai János Katolikus Általános Iskola szeptember 1-jén tartotta tanévnyitó ünnepségét a Kulcsár Anita Sportcsarnokban. Az eseményen Szabóné Drozda Orsolya, az iskola új igazgatója köszöntötte a diákokat és pedagógusokat.

„Bízom abban, hogy ez a 183 tanítási nap örömmel fog telni, hiszen ennyi nap és kihívás vár rátok kedves gyerekek és kollégák. A kihívások és az akadályok fontos részét képezik életünknek, hiszen amikor sikerül legyőznünk őket rájövünk, hogy mennyire édes a jól végzett munka utáni fáradtság” – mondta beszédében az igazgató. Hozzátette: az idén összesen 378 tanuló kezdi meg a tanévet 18 osztályban. Az iskola fenntartója az Egri Főegyházmegye közel 15 millió forinttal támogatta a nyári felújítási és karbantartási munkálatokat, továbbá új főzőkonyhával is bővült az intézmény. A diákok verses produkcióját követően az első osztályosok megkapták az iskola nyakkendőjét.

Az eseményt közös ima zárta Szarvas Péter plébános vezetésével a Kisboldogasszony római katolikus templomban. A tanévnyitó ünnepségről a Szerencsi Hírek szeptemberi számában részletesen is beszámolunk.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.