Oktatás - Nevelés

A Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola oktatója, Láng Sándorné kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át.

 A szakképzésben oktatók, dolgozók vehettek át elismeréseket a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából március 19-én. Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért felelős államtitkár, valamint Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár 23 szakember, illetve szervezet részére adta át a Miniszter Elismerő Oklevelét, díjazva ezzel a szakképzésben végzett eredményes és példamutató munkájukat.

Hankó Balázs ünnepi beszédében elhangzott: a megújult szakképzés képes reagálni a munkaerőpiaci, vállalati igényekre, és olyan technikumokat tud felmutatni, melyek neves gimnáziumokat megelőzve, előkelő helyeken szerepelnek az oktatási rangsorokban. A technikumok előnye, hogy az érettségi mellett nem csak szakmát, hanem egyenes utat is biztosítanak a tanulóknak a felsőoktatásba. Kiemelte, hogy az elmúlt évek sikerének alapja az oktatók áldozatos munkája. Az oktatók munkájukkal hozzájárultak a hazai sikerekhez is, egyre többen választják a szakképzést, egyre csökken a lemorzsolódási arány, többen vesznek részt a duális képzésben, és a szakképzésből egyre több fiatalt vesznek fel az egyetemekre.

A szerencsi szakképző iskola oktatója Láng Sándorné a kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként vehette át az oklevelet. A pedagógus szakma egyik legnagyobb kitüntetését méltán kapta Láng Sándorné Évike, hiszen több, mint 25 éve erősíti a műszaki oktatói csapatát. A kitüntetést a divatszabó képzésben folytatott magas színvonalú szakmai oktatói munkája, példaértékű gyakorlati oktatói tevékenysége, a divatszabó szakmában nyújtott kimagasló teljesítménye alapján kapta.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.