Oktatás - Nevelés

Korábban már beszámoltunk róla, hogy további öt évre Kecskésné Nagy Edit marad a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde vezetője. A képviselő-testület még a július 18-ai rendkívüli zárt ülésen döntött a vezetői poszt sorsáról.

A Kecskésné Nagy Edit szerkesztőségünknek elmondta, hogy a 2024/2025-ös nevelési év egy kissé nehezen indult, mivel több mint 40 gyermek váltott óvodát, de még így is közel 200-an maradtak. A Gyárkertiben 4, a Napsugárban 5 csoport van jelenleg. Több óvodapedagógus is távozott, de a helyükre már új kollégák érkeztek, így minden visszaállt a régi kerékvágásba. A bölcsődében az előző nevelési évet 3 csoporttal zárták, most 4-re bővültek.

Kecskésné Nagy Edit tele van elképzelésekkel, és néhányat ezek közül a Szerencsi Híreknek is felvázolt, melyeket a közeljövőben szeretne megvalósítani. Az egyik ilyen nagyobb projekt a Gyárkerti és a Napsugár játszótereinek a korszerűsítése, amelyhez már megvannak a tervek és a támogatók is. Alapítványon keresztül és az önkormányzat támogatásával finanszírozzák majd a felújítást, de szülők és helyi vállalkozók bevonását is tervezik. A cél az elhasználódott elemeknek a cseréje, miközben a játszótér alapvető kinézetén nem változtatnak. A munkálatok már ősszel elkezdődnek. A másik nagyobb projekt egy közlekedési, vagy másnéven KRESZ park kialakítása lesz. A városi intézmény ugyanis büszkén viseli a „Biztonságos óvoda” címet, aminek a célja, hogy a gyermekekkel már óvodás korban megismertessék a legfontosabb közlekedésbiztonsági szabályokat. Ahhoz, hogy ezt még magasabb szinten tudják oktatni elengedhetetlen egy ilyen park megléte, ahol a csöppségek biztonságos körülmények között megismerkedhetnek például a gyalogátkelővel vagy a közlekedési lámpával.

Az intézményvezető kitért egy hosszútávú tervre is, ami lényegében minden évben bevezetne egy új programot. Ilyen volt például a nyáron első alkalommal megtartott terápiás kutyafoglalkozás is, amit most már állandósítani fognak.

Az óvodában a kicsiknek sajnos már hozzá kell szokniuk a forró nyári napokhoz. Az udvaron lévő fák ugyan némi árnyékot nyújtanak, de a gyerekek számára az igazi hűsölést egy párakapu jelenti. Azonban ennek a vízellátása nincs megfelelően megoldva. Ennek orvoslására egy ivókutat terveznek telepíteni az udvarra, amely stabil vízellátást biztosít majd a párakapunak, így sokkal hatékonyabban tudja frissíteni a gyerekeket és az óvodapedagógusokat. Végezetül Kecskésné Nagy Edit elmondta, hogy a karbantartói eszközparkot is sikerült modernizálni.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.