Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Óvoda és Bölcsőde, Napsugár épületében szeptember 23-án KRESZ-napot tartottak. A program célja az volt, hogy a gyermekek játékos formában sajátítsák el a közlekedési alapismereteket, miközben a fenntarthatóság fontosságára is felhívták a figyelmet.

A délelőtt során a nagy- és középső csoportos gyermekek az óvoda körül tettek meg egy kört kerékpárokkal, rollerekkel és játékmotorokkal. Az óvoda pedagógusai közben a közlekedési táblák jelentésére hívták fel a figyelmet, így a gyerekek játékosan tanulhatták meg a szabályos közlekedés alapjait. Az akcióban a szerencsi rendőrök és polgárőrök is segítettek, akik rövid időre lezárták az óvoda körüli utakat, hogy a gyermekek biztonságban gyakorolhassanak. A legkisebbek sem maradtak ki a programból: az udvaron egy akadálypályát állítottak fel számukra, ahol szlalomozva gyakorolhatták a közlekedést.

Zilahiné Bittó Tímea, főigazgató-helyettes elmondta, hogy az esemény része volt az intézmény egész éves Biztonságos Óvoda Programnak, amely a közlekedési szabályok megismertetésére fókuszál. Az őszi szezonban ez szorosan kapcsolódik az autómentes naphoz, amit minden éven szeptember 22-én tartanak. Tavasszal a Közlekedés Hete keretében újabb hasonló feladatok várnak a gyermekekre.