Oktatás - Nevelés

Szerencsi Óvoda és Bölcsőde nagycsoportosai az idén is részt vettek az immár hagyománnyá vált ondi szüreti programon. A Gyárkerti és a Napsugár épület csöppségeit szeptember 25-én a délelőtti órákban busz szállította a helyszínre, ahol aztán mindenki megkapta a szükséges felszerelést.

A program része a szüreti tematikus hétnek, amely az intézmény egyik legnépszerűbb őszi programja. Kecskésné Nagy Edit, az óvoda intézményvezetője a helyszínen büszkén mesélt a kicsik lelkesedéséről: „Minden évben kijövünk Ondra az egyik kollégánk szőlőjébe, aki megengedi, hogy a gyerekek kicsit szüreteljenek. Az óvodások számára mindig különleges élmény, hogy az intézmény falain kívül, a természetben tölthetik a napot. Már nagyon várták a szüretelést, a továbbiakban lesz még szőlőpréselés és mustkóstolás is” – mondta az intézményvezető.

Hozzátette: ilyenkor minden a szőlő és a szüret körül forog. „Az óvodai tevékenységek mind kapcsolódnak ehhez a témához: versek, mondókák, rajzolás, kézműves foglalkozások és játékok segítségével tanulnak a gyerekek a hagyományokról” – folytatta a vezető. A programok célja, hogy a gyerekek testközelből megtapasztalják a vidéki élet egyik fontos pillanatát. Kecskésné Nagy Edit zárszóként elmondta: jövőre tovább bővítik a programokat, ami egyelőre még titok, de annyit azért elárult a Szerencsi Híreknek, hogy még több lesz a móka és kacagás.