Oktatás - Nevelés

A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium, Technikum és Óvodában október 4-én tartották a szalagavatót. Az ünnepség keretében közel hetven tanuló ruhájára tűzték fel az osztályfőnökök a végzős diákok jelét.

A középiskola legidősebb diákjai a hagyományos csengőszó után vonultak az aulába, ahol szülők, hozzátartozók, barátok várták a szalagtűzés eseményét. Az utolsó évfolyamosok zenét, prózát felvonultató műsora után Varga András 12.H osztályos tanuló köszöntötte a vendégeket, majd diáktársai nevében elmondta, hogy már nagyon várták ezt a mai napot. „Szeretnénk felnőttek lenni, önállóak és szabadok. Végre dönthetünk majd a saját életünkről, azt csinálunk, amit szeretnénk. Egy kicsit lazább lesz az életünk. Kevesebb kontroll és nagyobb szabadság. Ma este megkapjuk az első jelét annak, hogy hamarosan eljön ez a pillanat. Az osztályfőnökünk feltűzi a lányok blúzára és a fiúk zakóira a szalagot. Talán most ezzel a mozdulattal tudatosul bennünk, hogy 12. évfolyamos, végzős, érettségire és továbbtanulásra készülő diákok vagyunk a felnőtté válás küszöbén” – mondta Varga András.

Gaszperné Tilman Edina, a Bocskai István Katolikus Gimnázium, Technikum és Óvoda igazgatója beszédében arra buzdította a diákokat, hogy bátran nézzenek szembe a jövővel, majd emlékeztette őket arra, hogy sosem lesznek egyedül az élet nagy döntéseiben és kihívásaiban. Isten szeretete mindig velük lesz.

Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a szalagavató kapcsán a közösség és a csapatmunka fontosságáról beszélt, bátorítva a diákokat, hogy élvezzék ki az utolsó hónapokat, és nyugodtan kérdezzenek tanáraiktól, hiszen ez az időszak olyan alapot ad, amelyre mindig lehet majd építeni. Végezetül gratulált a pedagógusoknak és a családtagoknak, akik végigkísérték a diákokat ezen az úton.

Szarvas Péter, római katolikus plébános beszédében kiemelte, hogy amikor a szalagokat megáldja, azt azért teszi, hogy emlékeztesse a diákokat Istenre és arra, hogy minden ajándékért hálát kell adni.

A beszédeket követően a hagyományos szalagtűzés pillanatai következtek, majd a négy utolsó évfolyamos osztály adta elő az alkalomra összeállított táncos műsorszámait. A végzősök először könnyed latin ritmusra táncoltak és pezsdítették fel a hangulatot, majd Eugen Doga klasszikus dallamaira keringőztek.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.