×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Augusztus/20180821_sakk

Sakk

Immáron 28. alkalommal rendezték meg a Zempléni Kupa Nemzetközi Sakkversenyt augusztus 17-20 között Szerencsen, a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban.

A megmérettetés első napján Balogh Imre, az SZVSE Sakkszakosztályának vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd a versenyt Nyiri Tibor polgármester nyitotta meg. Az agytorna főbírója, Kristóf Péter ismertette a versenyszabályokat, majd kezdetét vette a stratégiai harc. A négy napos eseményre megközelítőleg 120 játékos érkezett.

A megmérettetés befejezéseként augustus 20-án adták át a díjakat a legeredményesebb versenyzőknek a Bocskai István Katolikus Gimnázium aulájában. Balogh Imre a Szerencs VSE sakk szakosztályának vezetője ismertette, hogy az idei Zemplén Kupán négy országból 117 versenyző mérte össze tudását a fiatal korosztálytól a szeniorokig.

A szakosztályvezető kiemelte, hogy nagy csaták és sportszerű küzdelmek zajlottak a 4 nap alatt. A jutalmakat Nyiri Tibor polgármester nyújtotta át a díjazottaknak, aki hangsúlyozta, hogy a sportnak, így a sakknak is kiemelt szerepe van a mai fiatalság nevelésében, hiszen gondolkodásra késztet. A városatya ezt követően köszönetet mondott a szervezőknek, amiért ilyen magas színvonalon rendezik meg évről-évre a Zemplén Kupa Sakkversenyt.

Eredmények: A csoport: 1. Bérczes Csaba (Dunaharaszti MTK); 2. Gál József (Hajdúböszörményi SE) 3. Pribelszky Bence (Miskolci KisBocsok SSE), B csoport: 1. Varga Marcell (Nyíregyházi Sakkiskola SE) 2. Hajdú István (Szentesi Sakk SE) 3. Papp László (Nyíregyházi Sakkiskola SE), Különdíjat kapott a legjobb Szerencs VSE játékos Szalánczi Flóra.

{gallery}cikkek/2018/Augusztus/20180821_sakk{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.