Súlyemelés

Százharminc versenyző részvételével megkezdődött a Súlyemelő Diákolimpia országos döntője Szerencsen. A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ), a Magyar Diáksport Szövetség és Szerencs Város Sportegyesülete közös eseményén a 8–18 éves korosztály sportolói mérik össze erejüket.

A Kulcsár Anita Sportcsarnokban megrendezett ünnepélyes megnyitón Nyiri Tibor, a Szerencs VSE elnöke reményét fejezte ki, hogy a fiatalok vissza tudják majd adni a súlyemelés egykori fényét. – Nagy öröm a város számára, hogy ismét itt rendezték meg a diákolimpiát.

Ma a magyar sportban általános jelenség, hogy a vidék erejében bízni lehet. Szerencs ebben mindig partner lesz, erőnkhöz, lehetőségeinkhez mérten támogatni fogjuk a súlyemelést – fogalmazott Szerencs alpolgármestere, aki köszönetet mondott a helyi szakosztály vezetőinek, Fekete Diánának és Morvai Zoltánnak, akik lelkesen és lelkiismeretesen végzik munkájukat és vettek részt a diákolimpia döntőjének szervezésében.

A megnyitón köszöntőt mondott Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke és Viszlai István, a Magyar Diáksport Szövetség Észak-Magyarországi régiójának elnöke is.A Szerencs VSE színeiben hét diák vesz részt a döntő küzdelmeiben.A diákok szakítás és lökés kategóriában versengenek a legjobbnak járó elismerésért. A döntő vasárnap folytatódik.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.