Súlyemelés

Tatán, az Olimpiai Központban rendezték november 22-én az idei felnőtt Súlyemelő Országos Bajnokságot.

Az eredeti tervek szerint Ászáron bonyolították volna le a szervezők, de a koronavírus-járvány miatt egy új helyszínt kellett választani. Ennek ellenére remek versenyhétvége zajlott a súlyok szerelmesei számára. A vírushelyzetre tekintettel igen szigorú szabályok érvényesültek a teljes verseny alatt, mind a versenyzők, mind az edzők számára.

A bajnokságra közel százan neveztek, mind a férfi mind a női nemnél a teljes hazai élvonal rajthoz áll. A Szerencs VSE képviseletében Bárány Gergő mérettette meg magát, aki a dobogó második fokára léphetett fel, 267 kilogrammos összteljesítménnyel. Edzői Fekete Diána és Morvai Zoltán rendkívül büszkék a teljesítményére. Bárány Gergő (borítóképünkün balra) érdeklődésünkre elmondta, hogy már a verseny előtt három hónappal elkezdte a felkészülést. Fegyelmezetten edzett, odafigyelt a szakgyakorlatokra, illetve az ezekre épülő gyakorlatokra és figyelt az étkezésre is.

– A verseny a vírus helyzetre való tekintettel is jól szervezett volt. Az ellenfeleim nagyon jó formában voltak, ahogyan én is, így sikerült elhozni a második helyet. Az edzőimmel reméljük, hogy mihamarabb le forog az élet ezen szakasza, és a jövő évben sokkal több szurkoló, néző, barát és rokon lesz a nézőtéren. Nem szeretném abbahagyni a versenyzést amíg nem érzem azt, hogy kiteljesültem maximálisan, illetve nem szerzek egy nagyobb nemzetközi helyezést. Szeretném megköszönni az edzőimnek a sok biztatást és az edzéseken nyújtott munkát – mondta Bárány Gergő.

Fotó: magánarchívum

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.