Sziréna

Kedden is kedvezett az időjárás a szabad területen keletkezett tüzeknek. Ilyen jellegű esetek miatt 52 alkalommal riasztották többek között a szerencsi hivatásos tűzoltókat is február 28-án.

Kigyulladt egy kisteherautó Borsodgeszt külterületén, amelyről a lángok átterjedtek a környező száraz vegetációra. A teljes terjedelmében lángoló járművet és a tüzet, amely mintegy hat határnyi területen pusztított, a mezőkövesdi egységek eloltották. Miskolc, Lácacséke és Erdőbénye külterületén tíz, Szirmabesenyőnél tizenöt, Sajószentpéternél, Sajóbábonynál, Sálynál és Tardonánál húsz hektáron égett a növényzet.

Mezőcsátnál húsz hektáron száraz nád, valamint huszonegy darab nagyméretű hengerbála, Ózd határában ötven hektáron száraz fű, tizenhárom hektáron pedig csemetés égett. A miskolci, a sátoraljaújhelyi, a szerencsi, az encsi, a kazincbarcikai, a tiszaújvárosi és az ózdi hivatásos tűzoltók a káreseteket felszámolták, személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

forrás: baz.katasztrófavédelem.hu — borítókép: illusztració

Városhatár

Az új esztendő kezdetén Nyiri Tibor Szerencs polgármestere visszatekintett az elmúlt év kihívásokkal teli hónapjaira, értékelte az elvégzett munkát, és szólt a 2023-as év terveiről, céljairól.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.