Sziréna

Sok feladatot ad a megye hivatásos tűzoltóinak a heves zivatar, amely jégveréssel, viharral okozott jelentős károkat, zömében Halmaj és Megyaszó településeken.

Halmajon a Hársfa utcában megrongálta egy ház tetejét az erős szél, az encsi hivatásos tűzoltók dolgoznak a kár elhárításán. A Május 1. úton öt ház sérült meg a vihar miatt, ezeken a helyeken egy miskolci egység dolgozik. A Széchenyi úton is összetört a pala egy ház tetején, oda a gönciek vonultak. Megyaszón a Gyöngyvirág úton részben beomlott egy ház födémszerkezete, a tiszaújvárosi tűzoltók megállapították, hogy a ház lakhatatlanná vált, ezért lakosságvédelmi intézkedésre van szükség.

A Hunyadi úton a jégverés megrongálta egy ház tetejét, a szerencsi tűzoltók a dolgoznak helyszínen. A Rózsa úton befolyt egy házba a víz, a jég megrongálta a tetőt. Ezen a helyszínen is egy miskolci egység dolgozik. Az egységek amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal vonulnak a következő helyszínre.

Villám csapott abba az istállóba, amely teljes terjedelmében égett Rátkán, a Kossuth utcában. A szerencsi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Mintegy 3500 háztartásban szünetel az áramszolgáltatás villámcsapás miatt Encs településen. A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

forrás: baz.katasztrofavedelem.hu - borítókép: illusztráció

Városhatár

Az új esztendő kezdetén Nyiri Tibor Szerencs polgármestere visszatekintett az elmúlt év kihívásokkal teli hónapjaira, értékelte az elvégzett munkát, és szólt a 2023-as év terveiről, céljairól.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.