Sziréna

Hétfőtől vasárnapig országos sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség a gyorshajtók kiszűrésére - mondta Jámbor István ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakirányító osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. 

Jámbor István jelezte: az akciót a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) éves terve alapján hajtják végre, és Európa szinte valamennyi országában megtartják.

Jámbor István megjegyzete, hogy az ellenőrzéskor szinte az összes sebességellenőrző eszközt használják. Szólt arról is, hogy nem a bírsággal fenyegetés, hanem a tettenérés valószínűsége hat a gyorshajtókra, az, hogy lelepleződik a gyorshajtásuk, aminek következménye is van. Felidézte: az objektív felelősség bevezetésével nem változott a feltárt jogsértések száma, de amíg korábban csak az esetek tizedében követte a jogsértést büntetés, az objektív felelősség bevezetése óta minden esetben.

A 37-es számú főúton augusztus 6-és 8-a között találkozhattak az autósok a traffipaxokkal. Az átfogó ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azokat a sofőröket, akik a gyorshajtás miatt veszélyt jelentenek a közlekedőkre.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.