×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Szeptember/20190930_edward

Sziréna

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata ismertebb nevén a TISPOL, az idén is meghirdette az EDWARD Napot.

A kezdeményezés célja, hogy szeptember 26-án senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze. Az országos kezdeményezésben a szerencsi rendőrök is részt vettek.

A rend őrei a zebrák és forgalmas csomópontok közelében arra hívták fel az autósok figyelmét, hogy ezeken a helyeken kiemelt figyelmet fordítsanak a gyalogosokra – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire. Az EDWARD Napon valamennyi rendőrautóra zöld színű szalagot helyeznek fel jelezve, hogy a kezdeményezéshez a magyar rendőrség is csatlakozott.

Aki úgy érzi, hogy szintén tenni szeretne azért, hogy kevesebb baleset történjen az utakon, csatlakozhat és ezt az autóján egy zöld szalag kitűzésével jelezheti.

{gallery}cikkek/2019/Szeptember/20190930_edward{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.