Sziréna

Megszűnt a nyomozás azzal a 64 éves férfival szemben, aki ellen a Szerencsi Rendőrkapitányság május 12-én rémhírterjesztés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A rendőrkapitányság a nyomozást május 14-én megszüntette.

Korábban írtuk:

A gyanúsított az egyik legnagyobb közösségi oldalon 2020. április 28-án tett közzé egy bejegyzést. A posztban a férfi többek között leírta azt is, hogy az ország vezetése szándékosan időzítette a koronavírus tetőzésének idejére a kijárási korlátozás megszüntetését, amely véleménye szerint tömeges megbetegedést eredményezhet. 

A férfi előállításáról a rendőrség videót is készített. 

A szerencsi rendőrök a nyomozás során azonosították az elkövetőt, akit 2020. május 12-én reggel elfogtak, majd gyanúsítottként hallgattak ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az közösségi oldalakat használók figyelmét, hogy a rendőrség folyamatosan figyeli az internetet, és megteszi a szükséges intézkedéseket: ilyen esetekben eltávolíttatja a kifogásolható tartalmakat, illetve súlyosabb esetben – büntetőeljárást is indít.

Frissítve:

A rémhírterjesztés miatt folytatott nyomozást a Szerencsi Rendőrkapitányság megszüntette. A rendőrök a férfit 2020. május 12-én kihallgatták, ő a gyanúsítás ellen panasszal élt. Az ügyészség a panasznak helyt adott, így a férfi gyanúsítotti minősége megszűnt. A rendőrkapitányság a nyomozást megszüntette, az erről szóló határozat kézbesítésére intézkedtek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.