Sziréna

A vádirat szerint a férfi január 07-én este a 112-es segélyhívó számon ittas állapotban, névtelenül valótlan bejelentést tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányító Központjának ügyeletére.

Azt állította, hogy Mezőzomboron bombát fog robbantani, ha nem veszik fel a feljelentését. A vádlott a hívást fogadó operátornak a körülmények tisztázását célzó kérdéseire azonban már nem válaszolt, bontotta a vonalat. Néhány perc elteltével álnéven bemutatkozva ismét bejelentést tett, hogy egy Mezőzomboron lévő lakóházban fel akarnak robbantani egy gázpalackot.

A bejelentések alapján a helyszínen intézkedő rendőrök megállapították, hogy a fenyegetéseknek nem volt valóságalapja. A vádlott csupán szórakozásból állított olyan valótlan tényeket, amelyek alkalmasak voltak a köznyugalom megzavarására.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt a Szerencsi Járásbíróságnak, hogy ne engedjék feltételes szabadságra.

Forrás: Ügyészség, borítókép: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.