Sziréna

A Szerencsi Járásbíróság – bíróság elé állítás keretében – a június 2-án tartott tárgyalást azoknak a fiataloknak a büntetőügyében, akik ittas állapotban lévő ismerősük értékeit vették el.

A vádlottak 2021. május 30-án délután a szerencsi vasútállomáson találkoztak az ittas állapotban lévő sértettel. Beszélgetni kezdtek, majd a büfében vásárolt alkoholos italokat együtt elfogyasztották és tovább indultak a belváros felé. Időközben szóváltás alakult ki közöttük: az I. rendű vádlott megrúgta a sértett testét, míg a II. rendű vádlott ököllel arcon ütötte. A sértett a földre esett és erősen ittas állapota miatt onnan nem tudott felkelni, ezt kihasználva a vádlottak átkutatták a zsebeit és elvették értékeit.

A bíróság kifosztás bűntette miatt az I. rendű vádlottat 1 év 10 hónap, a II. rendű vádlottat 2 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását az I. rendű vádlott esetében 3 év, a II. rendű vádlott tekintetében 5 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülményként értékelte a vádlottak beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy a vádlottak ügyészi intézkedés, illetve büntetőeljárás hatálya alatt követték el a bűncselekményt. Az ítélet jogerős.

Fotó: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.