Sziréna

Az adventi időszakban is a tetteink védenek meg minket, óvják meg a családunkat és értékeinket! Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 24 éves taktaszadai férfival szemben.

A gyanúsított 2021. december 7-én egy óra körül besurrant egy szerencsi ház nyitott kertkapuján, majd bement – a szintén nyitva hagyott ajtón keresztül – a házba. A férfi értékek után kutatott, és zsebre tett három doboz cigarettát, egy ajándéktárgyat, illetve az alvó sértett feje mellől egy mobiltelefont is. A házigazdák felébredtek a zajokra, a besurranó pedig elmenekült a helyszínről. A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett.

Egy másik esetben hajnalban, egész pontosan 2021. december 7-én 5 óra 26 perckor egy tiszaújvárosi férfit tett bejelentést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint egy számára ismeretlen nő bement a lakásukba és befeküdt kislánya ágyába. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal reagáltak a bejelentésre, és a helyszínen biztonsági intézkedés keretén belül értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba vitték a zavart állapotban lévő nőt. A rendőrök felhívták a bejelentő figyelmét arra, hogy az incidens elkerülhető lett volna, ha a lakás ajtója zárva van.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen, és hasonló esetek elkerülése érdekében mindig zárják be az ajtókat, a kertkapukat is!

Checklista:

Első pont: Ajtót bezárni!

Második pont: Ablakokat bezárni!

Fotó: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.