Sziréna

Ítéletet hozott a Szerencsi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki édesanyját és annak keresztlányát fenyegette, illetve bántalmazta több ízben.

A megállapított tényállás szerint a férfi erősen megromlott egészségi állapotú édesanyjával élt Szerencsen. Az idős asszonyt napi életvitelében keresztlánya segítette. A vádlott italozó életmódot folytatott és alkoholos befolyásoltsága esetén rendkívül agresszívvé vált. Több alkalommal megöléssel, a ház felgyújtásával, felrobbantásával fenyegette meg nőrokonait, édesanyját számos esetben bántalmazta, szidalmazta. Az idős nő védelmére keresztlánya kelt, de ilyen alkalmakkor a vádlott vele szemben is agresszívan lépett fel. Előfordult, hogy a sértetteket bezárta az ingatlanba.

A bíróság a férfit több bűncselekményben mondta ki bűnösnek: kapcsolati erőszak bűntette, zaklatás és garázdaság vétsége, valamint a sértett sanyargatásával, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 4 év 3 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Csekély súllyal enyhítő körülményként értékelte a terhelt beismerését, súlyosító körülmény volt azonban az elkövetés huzamos jellege. Az ítélet nem jogerős.

(Fotó: illusztráció)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.