Sziréna

Még a kristály átadása előtt csapott le a KR NNI miskolci egysége a két dílerre. Így a lefoglalt kábítószer és a többmillió forint is a rendőrautóban landolt. A szolnoki és a prügyi férfit is kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a nyomozók. A bíróság mindkettőjüket letartóztatásba helyezte.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci osztálya folytat büntetőeljárást kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 49 éves szolnoki és egy 45 éves prügyi férfivel szemben, miután 2023. február 3-án a köztük lévő bizniszt meghiúsították a nyomozók. Az akcióban rajtuk kívül részt vettek a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály (MEKTO) munkatársai is.

Akkor ütöttek rajtuk, amikor az idősebbik férfi Szolnokról átutazott autójával Prügyre, hogy ott adja át a két félkilogrammos pakkot társának. A csomagban kristályos anyag volt, amiről a szakértő később megállapította, hogy 3-CMC, vagyis 2023. január 1-je óta kábítószer. A lefoglalt egy kilogramm drog feketepiaci értéke 6 millió forint. Ezzel az akcióval a KR NNI négyezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg.

Bár a férfi tagadta, hogy köze lenne a gépkocsijában talált illegális szerhez. Állítása szerint az autót bérelte, és fogalmam sem volt arról, hogy hogyan került a drog az anyósülés elé. A kábítószeren kívül a rendőrök találtak még nála két mobiltelefont és 65 000 forint készpénzt is, amiket szintén lefoglaltak.

A vele való intézkedés során időközben megérkezett a vásárló is, vagyis a 45 éves prügyi férfi, akit szintén azonnal elfogott a MEKTO. Mivel drogüzletre készült, így közel 5 millió forint volt nála. A rendőrök az összes bankjegyet lefoglalták tőle.

Előállításukat követőn mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság időközben el is rendelt.

Mind a beszerzési forrás, mind a vásárlói kör feltérképezése még a KR NNI miskolci nyomozóira vár, így nem kizárt, hogy a jövőben újabb elfogásokra is sor fog kerülni.

(Forrás: police.hu)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.