Sziréna

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Szerencsi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2021. október 31-én délután Legyesbényéről Taktaszadára közlekedett egy motorral – közölte a Miskolci Törvényszék.

A férfinek nem volt vezetői engedélye, kötelező felelősségbiztosítása, a járműnek pedig hatósági engedélye és jelzése. A vádlotton volt bukósisak, azonban utasa, egy erősen ittas állapotban lévő nő nem viselt ilyet. A vádlott Taktaszada belterületén észlelte, hogy a rendőrök intézkedni akarnak vele szemben, de a jelzésüket figyelmen kívül hagyva rákanyarodott a Takta gátjára, majd onnan a Prügy felé vezető kavicsos földútra hajtott.

Utasa már korábban jelezte leszállási szándékát, de a vádlott nem állt meg, ezért a nő az egyik kanyarban leugrott a motorról és elesett, zúzódásos sérüléseket szerezve. A férfi a történtek után sem állt meg. A bíróság a vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős.

(Borítókép: illusztráció. Forrás: Shutterstock)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.