Sziréna

A közlekedési balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának erősítése érdekében a Szerencsi Rendőrkapitányság az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordított a közlekedési szabálytalanságokat elkövető fiatalkorú segédmotoros kerékpárt vezető személyek kiszűrésére – adott tájékoztatást a rendőrkapitányság.

Az ellenőrzések során több olyan fiatalkorú segédmotoros kerékpáros tetten érésére került sor, akik a közlekedési szabályokat szándékosan figyelmen kívül hagyva vagányságból saját vagy mások testi épségét veszélynek tették ki azzal, hogy a segédmotoros kerékpárral egykeréken, vagy bukósisak használatát elmulasztva, utast szállítva, éjszaka kivilágítatlan járművel közlekedtek.

A fokozottan balesetveszélyesnek ítélt szituációkban az intézkedő rendőrök a jogsértések elkövetését észlelve szabálysértési eljárást kezdeményeztek, melynek során a szabálysértési hatóság több esetben járművezetéstől eltiltás intézkedést alkalmazott. A Szerencsi Rendőrkapitányság a közlekedés biztonsága érdekében a jövőben is kiemelt figyelmet fordít, a közlekedési szabályokat szándékosan, durván megsértő személyek kiszűrésére, felelősségre vonására.

Fotó: Szerencsi Rendőrkapitányság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.