Sziréna

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen szeméremsértés vétsége miatt. Az elkövető fiatal lányokat szólított le, egyikük vállát érintette meg, a másik combját megsimította, lakásukig követte őket, miközben szexuális tartalmú kijelentéseket tett – olvasható az ügyészség weboldalán.

 A vádirat szerint 2024. január elején, délben, az ittas vádlott a szerencsi vasútállomás területén odament két fiatalkorú lányhoz, tolakodóan megérintette egyikük vállát, majd felajánlotta, hogy ne féljenek, ő lesz a testőrük és megvédi őket.

A fiatalok elutasították, de a férfi követte őket, eléjük állt, meg akarta fogni annak a lánynak a kezét, akinek korábban megérintette a vállát. Ekkor a másik fiatal tovább indult, de a vádlott utána szaladt és megsimogatta a combja külső részét, azonban a lány tiltakozva felszólította, hogy hagyja abba. Barátnője hozzájuk futott és megütötte a vádlottat, a két sértett így szabadult meg tőle, viszont a hazasiető lányokat a férfi végig követte és többször szexuális tartalmú kijelentéseket tett. Az egyik lány telefonon hívta az édesanyját, ezt a vádlott úgy akarta megakadályozni, hogy az alkarját megragadta, de a fiatal lábon rúgta, és beszaladtak a házukba.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben fogház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, egyidejűleg indítványozta, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Borítókép: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.