Sziréna

Az augusztus 21-ei vihar miatt a vármegyében összesen harmincnyolc esetben kérték a tűzoltók segítségét – köztük a szerencsi lánglovagokét is –, hétfőn pedig egy sajóbábonyi ipari területen volt tűz – olvasható a katasztrófavédelem oldalán.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében augusztus 21-én harmincnyolc helyen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő események miatt. Az egységek huszonhat esetben kidőlt fákat, lehasadt ágakat, hat alkalommal pedig felgyülemlett csapadékvizet távolítottak el. A legtöbbször Kazincbarcikán kérték a katasztrófavédelem segítségét, a városban tizenhat helyen volt szükség a tűzoltókra. Az Eszperantó utcában egy épület alagsorából tizenöt köbméter vizet szivattyúztak ki az egységek. Abaújszántón egy fa lehasadt ágai rongálták meg egy családi ház tetőszerkezetét és kerítését, továbbá az elektromos vezetéket is leszakították. A veszélyt az encsi és a szerencsi tűzoltók szüntették meg. Az események során nem történt sérülés.

Kigyulladt egy hulladékraktár augusztus 19-én Sajóbábony ipari területén. A tűz egy kilencszáz négyzetméteres, zárt épületben keletkezett. A tűzesethez tizenhat járművel vonultak a hivatásos tűzoltók Miskolcról, Kazincbarcikáról, Szendrőből, Szerencsről, Tiszaújvárosból, Mezőkövedről és Egerből. Az egységek az ipari terület főfoglalkozású létesítményi tűzoltóival oltották el a tüzet a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A Borsod-Abaúj-Zemplén és a Heves vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a helyszínen, valamint a környező településeken. A füst terjedése nem veszélyeztette a lakosságot, az eset során nem történt sérülés. A tűz keletkezési okát, körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a katasztrófavédelem.

Fotó: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.