Aktuális

Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Szerencs városában című projekt zárórendezvényét tartották meg december 14-én délelőtt.

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban az önkormányzati tulajdonú Városi Tanuszoda, Szerencsi Idősek Otthona és a Szerencsi Szakképző Iskola és Tanműhely épületenergetikai fejlesztése valósult meg.

A projekt célja az épületek fűtési és melegvíz előállítási energiaigényének csökkentése volt megújuló energiaforrás felhasználásával: napelemek és napkollektorok telepítésével. Megvalósult az épületek utólagos hőszigetelése, valamint a nyílászárók cseréje is.A pályázati programhoz szorosan illeszkedett az energiatudatos napok megrendezése, ahol előadások és interaktív programok várták a felnőtteket és a gyermekeket egyaránt.

Az elnyert támogatás összege 395 millió forint volt. Az eseményen beszédet mondott Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármester, majd ünnepélyes szalagátvágással adták át az épületeket. Kontra László a Szerencsi Idősek Otthona igazgatója és Kovács Enikő a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója a beruházással kapcsolatos tapasztalatokat osztották meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.