×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/December/20181203_advent_szerencs

Kultúra - Hagyomány

Meggyújtották az első adventi gyertyát december 2-án a Rákóczi-vár belső udvarán.

Az eseményen Kocsis Sándor római katolikus plébános osztotta meg ünnepi gondolatait. Beszédében elmondta, hogy az idő a legfontosabb dolog az életünkben, melyet Istentől kapunk.

– Használjuk jól az időt advent időszakában: szeretetre és Jézus születésének várására. Töltsük úgy a várakozást, hogy embertársainkkal békességben legyünk – mondta Kocsis Sándor.

Ezt követően két óvodás segítségével meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. Az este további részében a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde Micimackó csoportja zenés-táncos produkciójával szórakoztatta a megjelenteket, majd a Bolyai János Katolikus Általános Iskola tanulóinak zenés műsorát tekinthették meg az eseményre kilátogatók.

Az ünnepi műsor zárásaként a Nyárutó Nyugdíjas Klub Nefelejcs népdalkörének énekes produkcióját hallhatta a közönség. A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár forralt borral, meleg teával és süteményekkel kedveskedett a megjelenteknek.

{gallery}cikkek/2018/December/20181203_advent_szerencs{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.