Ajánló

Idén immár hetedik alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb önkéntes akcióját, a TeSzedd! 2017 hulladékgyűjtő kampányt.

Az országos akció a környezetvédelem erősítését szolgálja – jelentette be V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

V. Németh Zsolt kiemelte, hogy Magyarország az akcióval csatlakozik a nemzetközi takarítási világnaphoz. Az akció célja idén is a tisztább és egészségesebb környezet kialakítása az illegálisan közterületekre helyezett szemétkupacok eltüntetésével. Emellett a környezettudatos gondolkodásmód erősítése is cél, valamint a lakosság körében népszerűsíteni az önkéntességet, amelynek jelentős közösségépítő szerepe is van. 

Hozzátette: a középiskolák számára azért is hasznos lehet a TeSzedd mozgalomban való részvétel, mivel így a diákok a számukra kötelezően előírt 50 óra közösségi szolgálat egy részét ebben az önkéntes akcióban is teljesíthetik.

Magyarország legtöbb önkéntest mozgósító akcióját idén szeptember 15-17. között szervezik, amelyre az érdeklődők a www.teszedd.hu oldalon regisztrálhatnak.

A TeSzedd! mozgalomban tavaly 190 ezer önkéntes vállalta lakókörnyezetének megtisztítását, 2240 helyszínen csaknem 2900 tonna szemetet gyűjtöttek össze, ami mintegy négyszerese az öt évvel ezelőtti mennyiségnek.

Szerencsi Helyszínek: 

  • Szerencs Város Önkormányzata, Ondi úti játszótér 2017. szeptember 15. 11 óra - résztvevők száma kb. 40 fő.
  • Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola, Az iskola belső udvara és külső területe 2017. szeptember 15. 10.30 óra - résztvevők száma kb. 350 fő
  • Bolyai János Katolikus Általános Iskola, Kisboldogasszony templom környéke és várkert, 2017.szeptember 15. 10.40 óra - résztvevők száma kb. 223 fő
  • Bocskai István Katolikus Általános Iskola, a helyszín jelenleg egyeztetés alatt, 2017. szeptember 15. 12.00-14.00 óráig - résztvevők száma kb. 150 fő
  • Balox Kft. – Szerbin Ildikó, Kresz Park és a Vaddisznó Presszó melletti terület, 2017. szeptember 15. 15.00 óra - résztvevők száma kb. 20 fő

forrás: MTI/SZH

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.