Ajánló

Idén 27. alkalommal szervezik meg a Zempléni Fesztivált régiónkban, amelynek keretében több programnak is helyet ad Szerencs.

2018. augusztus 12. vasárnap 17.00

Kiállításmegnyitó: Kovács Bertalan nagybányai festőművész

Helye: Zempléni Múzeum

2018. augusztus 12. vasárnap 19.00

"Valses de Vienne"
Bécsi keringők: Rajkó Művészegyüttes

Helye: Szerencs, Rákóczi-vár

Jegyár: 2.000,-Ft

A Rajkó Zenekar és Táncegyüttes bő évtizede kiemelkedő sikerrel, telt házak előtt turnézik Strauss-műsorával. Az Egyesült Államokban és Kanadában 42 városban mutatták be előadásukat - kiemelkedő sikerrel. Franciaországban 11 éven keresztül olyan népszerű volt ez a produkció, hogy évente száz előadást tartottak Párizsban és más francia városokban.

Bécsi keringők: Rajkó Művészegyüttes, Fotó: zemplenifesztival.hu

A kétrészes Johann Strauss-est képzeletbeli hajóutazás a Duna hullámain, a keringőkirály legszebb és legismertebb szerzeményeivel. A koreográfiák sokszínűsége összhangban a keringőkkel, polkákkal és a kor hangulatát hűen tükröző kosztümökkel történeteket mesél nekünk, míg a zenekar különleges hangzása rendkívüli, sajátságos atmoszférát teremt. Az önálló zenekari számok virtuozitása és hangszerelése egyedülálló. A Rajkó Művészegyüttes összeállításában és látványában is egyedi gálaműsort hoz erre az estére.

2018. augusztus 15. szerda 19.00

A szeszcsempészek kora: Bohém Ragtime Jazz Band

Helyszín: Szerencs, Rákóczi-vár

Jegyár: 1.500,-Ft

Lebanov József – trombita
Mátrai Zoltán – klarinét, szaxofonok
Bera Zsolt – harsona
Lázár Miklós – hegedű, ének
Török József – tuba, bőgő
Hegedüs Csaba – bendzsó, gitár
Falusi Alfréd – dob
Művészeti vezető: Ittzés Tamás – zongora, hegedű, ének

„Hangszereléseik stílushűek és briliánsan ötletesek. A zenekar erőteljes, tiszta, lendületes hangzása Amerika legjobb ragtime együtteseivel teszi őket egyenrangúvá.” (CBMR Digest, Chicago)

Bohém Ragtime Jazz Band, Fotó: zemplenifesztival.hu

Egy amerikai értékelés a hazai és a nemzetközi jazz életben több mint harminc éve markánsan jelen lévő együttesről. Sokoldalúságukat jól jellemzi, hogy a zenekar nyolc tagja húsz hangszeren játszik, nem beszélve az egyéb „zenecsinálásra alkalmas” hangszerszerű tárgyakról. Otthonosan mozognak számtalan stílusterületen: ragtime, New Orleans jazz, dixieland, korai swing, a cappella spirituálé, régi magyar slágerek, saját szerzemények. Ezúttal a tízes-húszas-harmincas évek Amerikáját idézik a zenén kívül mókával, bohémsággal.

2018. augusztus 16. csütörtök 19.00

Akadémiai Cantus Kamarakórus

Helyszín: Szerencs, görögkatolikus templom

Jegyár: 1.000,-Ft (diákoknak 14 éves korig, a helyszínen váltva 500,-Ft)

Akadémia Cantus Kamarakórus (Ukrajna)

Művészeti vezető: Emil Sokach

Az 1986-ban alakult kárpátaljai kórus működése során számos kórusfesztivál résztvevője volt Európa-szerte, sikerrel képviselte az ukrán kóruséletet Európa több országában és az Egyesült Államokban. A kórus a XVII. és XX. század közötti egyházi művek keleti hagyományait mutatja be különböző stílusokban és korszakokban.

Akadémiai Cantus Kamarakórus, Fotó: zemplenifesztival.hu

A koncerten ismert szerzők, Bortnyansky és Berezovski klasszikus kórusművei mellett a barokk kor kevésbé ismert, kiemelkedő alakjának, Mikola Dyletskynek új, többszólamú stílushoz kötődő művei is szerepelnek. A romantikus stílust ukrán és orosz komponisták egyaránt képviselik, így Mykola Leontovych, Kyrylo Stetsenko, Oleksandr Koshyts, Szergej Rachmaninov, Alexander Gretchaninov és Pavel Chesnokov szerzeményei is hallhatók majd.

forrás: szerencs.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.