Ajánló

Online rendezik meg a Múzeumok éjszakáját: szombaton filmekkel, nyereményjátékkal és kvízzel is várják a látogatókat a virtuális térben – írja az MTI. 

Idén nem tudják megtartani hagyományos módon a Múzeumok éjszakáját, így a rendezvény az online térbe költözik. A koronavírus-járvány által okozott rendkívüli állapotok lehetetlenné tették a több hónapos előkészítést, ráadásul nem lehetett tudni, mikor lazíthatóak a korlátozások.

A tavaly nagyjából 400 ezer látogatót vonzó Múzeumok éjszakája most hétvégén rendhagyó programokat kínál. Az idei online rendezvény fő eleme a muzej.hu oldalon található kvízjáték, amelyben a múzeumok szerelmesei játékos formában tehetnek virtuális sétát hazai közgyűjteményeinkben. A résztvevők minél több helyes választ adnak a tizenöt kérdéses kvízjátékban, annál nagyobb eséllyel pályázhatnak az értékes nyeremények egyikére.

A nyeremények és a részvételi szabályzat ide kattintva megtekinthető!

A Múzeumok éjszakája Facebook-oldalán már a hétvégét megelőző napokban elérhetőek lesznek a magyar múzeumok kincseit, érdekességeit bemutató kisfilmek, kulisszatitkokat eláruló posztok, valamint a múzeumok egyénileg szervezett programjait népszerűsítő bejegyzések. Szintén a június 27-ei kvízt megelőzően indult el a programsorozat hivatalos Facebook-oldalán az a nyereményjáték, amelybe mindenki az elmúlt évek valamelyik Múzeumok éjszakáján készült helyszíni fotójával vehet részt. A kvíz-, illetve a fotókomment-játék nyertesei múzeumi belépőkkel, értékes élménycsomaggal, sporttörténeti relikviával gazdagodhatnak.

A Múzeumok éjszakája Facebook-oldala a rendezvényt követő hetekben is jelentkezik a magyar múzeumokat népszerűsítő bejegyzésekkel. Az idei online Múzeumok éjszakája során

több mint száz magyarországi intézmény anyagai és terei tűnnek fel valamilyen formában a virtuális térben.

Ezzel is arra igyekeznek sarkallni a nagyközönséget, hogy bár ezen a nyáron nem mehetnek éjszaka a múzeumokba, a járványügyi korlátozások feloldásának köszönhetően napközben ismét bármikor meglátogathatják közgyűjteményeinket - hangsúlyozzák a közleményben.

A korábbi évekhez hasonlóan az idei rendhagyó Múzeumok éjszakája fő szervezője az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.