Ajánló

Idén augusztus 14-23 között rendezik meg észak-magyarországi régió egyedi hangulatú kulturális, turisztikai és gasztronómiai eseménysorozatát, a Zempléni Fesztivált.

A rendezvénysorozatról július 2-án adtak bővebb tájékoztatást a szervezők, a Grand Tokaj Szegi Pincében megtartott sajtótájékoztató során. Az eseményen Turjányi Miklós fesztiváligazgató hangsúlyozta, hogy sokáig bizonytalan volt a fesztivál sorsa a járványhelyzet miatt, de a szervezők töretlenül végezték munkájukat, ezért is nagy öröm, hogy kedvezően alakultak a körülmények, így nem marad el az immár 29. Zempléni Fesztivál.

Ezt követően Hollerung Gábor művészeti vezető ismertette részletesen a programokat, kiemelve, hogy az igazán összművészeti, és széles közönséget megszólító fesztiválok közül a Zempléni Fesztivál lesz az egyetlen, ami idén megrendezésre kerül.

A sajtótájékoztatón jelen volt Goreczky Gergely a fesztivál egyik fő támogatója, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója is. Szerencs két programnak ad majd otthont, augusztus 15-én. A gyerekek Violin király és Hanga királykisasszony történetét ismerhetik meg a Rákóczi-vár belső udvarán, Joós Tamás énekmondó előadásában.

Szintén augusztus 15-én a Dohnányi Zenekar látogat városunkba, akik a bécsi klasszikusokat, úgymint Haydn, Mozart és Beethoven egy-egy kompozícióját szólaltatják meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.