×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2020/Julius/20200702_zempleni_fesztival

Ajánló

Idén augusztus 14-23 között rendezik meg észak-magyarországi régió egyedi hangulatú kulturális, turisztikai és gasztronómiai eseménysorozatát, a Zempléni Fesztivált.

A rendezvénysorozatról július 2-án adtak bővebb tájékoztatást a szervezők, a Grand Tokaj Szegi Pincében megtartott sajtótájékoztató során. Az eseményen Turjányi Miklós fesztiváligazgató hangsúlyozta, hogy sokáig bizonytalan volt a fesztivál sorsa a járványhelyzet miatt, de a szervezők töretlenül végezték munkájukat, ezért is nagy öröm, hogy kedvezően alakultak a körülmények, így nem marad el az immár 29. Zempléni Fesztivál.

Ezt követően Hollerung Gábor művészeti vezető ismertette részletesen a programokat, kiemelve, hogy az igazán összművészeti, és széles közönséget megszólító fesztiválok közül a Zempléni Fesztivál lesz az egyetlen, ami idén megrendezésre kerül.

A sajtótájékoztatón jelen volt Goreczky Gergely a fesztivál egyik fő támogatója, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója is. Szerencs két programnak ad majd otthont, augusztus 15-én. A gyerekek Violin király és Hanga királykisasszony történetét ismerhetik meg a Rákóczi-vár belső udvarán, Joós Tamás énekmondó előadásában.

Szintén augusztus 15-én a Dohnányi Zenekar látogat városunkba, akik a bécsi klasszikusokat, úgymint Haydn, Mozart és Beethoven egy-egy kompozícióját szólaltatják meg.

{gallery}cikkek/2020/Julius/20200702_zempleni_fesztival{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.