Ajánló

A Szerencsi Képzőművészeti Stúdió tagjai tavaly a pandémia után gőzerővel vetették bele magukat az alkotásba, hogy a kiesett időt pótolják. Nincs ez másképpen az idén sem, sőt a hetente ismétlődő rajzszakkörökön túl, június 12-18-a között alkotótábort is tartanak.

Schlosserné Báthory Piroska, a Szerencsi Képzőművészeti Stúdió vezetője arról tájékoztatott minket, hogy ez nem egy klasszikus értelembe vett „ottalvós tábor”, mert a tagok 80 százaléka szerencsi. Reggeltől estig alkotnak, ám mindenki otthon alszik.

Schlosserné Báthory Piroska (b) tanítványával - Fotó: Nagy István

Az idei táborban főként csendéleteket, virágokat és a Rákóczi-vár részeit festik, amikből jövőre a város napján kiállítást rendeznek. Hozzátette, legközelebb Ficsor Györgynének lesz a kiállítása augusztus 19-én, az ondi falunapon. Schlosserné Báthory Piroska hangsúlyozta, hogy mindenkit szeretettel várnak korosztálytól függetlenül, akik érdeklődnek a festészet és a grafika iránt. Felszerelést (papírt, festéket, ecsetet, ceruzát) mindenkinek magának kell hoznia, ők csak a helyszínt és a tárolást tudják biztosítani. A csapat a tábort követően nyári szünetre megy, azonban szeptembertől kezdődően minden hétfőn újra összeül a csapat.

A csoport tagjai a közösségi oldalon Szerencsi Képzőművész Stúdió néven képviseltetik magukat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.