Ajánló

A 10. Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű nemzetközi terepfutó viadalt szeptember 23-án, vasárnap rendezik meg a Világörökség részét képező borvidéken. Újdonság, hogy a verseny keretében találnak gazdára az idei hegyi váltófutó országos bajnokság érmei is.

Az október 22-i Miskolci Barátság Maraton Nemzetközi Utcai Futófesztivál hivatalos előversenyének különlegessége az erdei utakon át vezető, 150, illetve 300 méter szint-emelkedésű, igazi hegyaljai körpályákon (4,9 km és 10 km), szőlők között vezető útvonal, amelyet „szüreti hangulatban” teljesíthetnek a résztvevők.

Ami pedig a választható távokat illeti, félmaraton (19,6 km), kismaraton (9,8 km), minimaraton (4,9 km) és félmaraton váltó vár a nyílt verseny résztvevőire. Az újdonságot jelentő Hegyi Váltófutó Magyar Bajnokságon három kategóriában (U16, U18, abszolút) mérik össze tudásukat a 4 fős női és férfi csapatok, melynek tagjai körönként váltják egymást a versenyközpontban. A váltófutó Magyar Bajnokság futamaiban csak a sportszervezetek érvényes sport-engedéllyel rendelkező (MIR) atlétái indulhatnak.

A házigazda Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet jóvoltából a nyílt versenyre regisztrált minden 18 év feletti nevező egy üveg finom bort kap ajándékba. A nyílt versenyben minden 18 év alatti versenyző egyedi rajtcsomagot kap. A Sárga Borház Étterem jóvoltából minden célba érkezőt vendégül látnak egy tányér gulyáslevesre. A 10. Disznókő Tokaj Futókör indulói a célban egyedi befutóérmet is kapnak.

A nyílt versenyre a természeti környezet védelme miatt 400 futó indulását tudják elfogadni, így érdemes folyamatosan figyelni a további részleteket, tavalyi fotókat is tartalmazó www.maratonclubmiskolc.hu oldalon a „nevezettek” aktuális listáját! A nevezést 2023. szeptember 10-ig, vasárnap éjfélig kell leadni. Fontos információ, hogy helyszíni nevezésre nincs lehetőség!

Fotó: Hörömpöli Tamás

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.