Aktuális

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az utakra leesett, illetve lefagyott csapadék jelentősen befolyásolhatja a biztonságos közlekedést.

A rendőrségi tapasztalatok szerint az utakra leesett hótól, illetve lefagyott csapadéktól, a szitáló esőtől, helyenként ónos esőtől csúszós utak jelentősen megnövelték a balesetek bekövetkezésének lehetőségét Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain. Pénteken, azaz 2017. január 13-án, a reggeli órákban több anyagi kárral járó, illetve személyi sérüléses közúti közlekedési baleset is a hatóság tudomására jutott, amelyek okai elsősorban a csúszós utakra vezethetők vissza.

A balesetek megelőzése érdekében kérjük a járművezetőket, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a hótól, jégtől, párától, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen. Tartsanak kellő követési távolságot, számítsanak a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására! Lehetőség szerint teletankolt, a megváltozott időjárási körülményeknek megfelelően felkészített járművel induljanak útnak!

Kérjük, hogy a gépjárművezetők fokozott óvatossággal és türelemmel és a mindenkori időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek!

Forrás: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.