Aktuális

A január 13-án leesett hatalmas mennyiségű hó igencsak megnehezítette a közlekedést országszerte, így városunkban is. A Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. egész éjszaka takarította a havat és erejéhez mérten igyekezett minden utcába eljutni.

A munka január 14-én, szombaton is folytatódott. A városnak három nagy hókotró gépe van, szükség esetén homokot és sót is szórnak az utakra, valamint egy járdatakarító gépet is használnak. Egyes vállalkozók saját gépeikkel segítették a Városgazda munkáját. A folyamatos havazás miatt a hóeltakarítási munkálatok lassan haladtak, de mindenhová sikerült eljutniuk. Óriási munkát és kihívást jelentett ez az időigényes folyamat, mégis néhány lakos türelmetlen volt.

A Szerencsi Hírek a Városgazda Kft ügyvezetőjével, Tóth Istvánnal járta a várost és követték nyomon a gépek munkáját. Az ügyvezető elmondta, a kft munkatársai a nap folyamán a város összes utcájába elmennek, ha kell többször is végigtakarítják a hóval fedett területeket. A járdát és a parkolókat 25-30 közfoglalkoztatott tisztítja folyamatosan, illetve a járdacsatlakozások környékén lapátolják a havat. A lakosság sem tétlenkedik, a legtöbben nekiálltak és maguk seperték az utcákat, és a járdát portájuk előtt.

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.