Aktuális

Az autósok és a hókotrók dolgát jövőhéten sem könnyíti meg az időjárás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján maradnak a mínuszok a következő héten is. Szerencsen és környékén a legalacsonyabb hőmérséklet jövőhéten -6 és -10 között, a legmagasabb 0 és -3 fok között várható.

Várható időjárás az ország területén jövőhét szerdáig:

Az éjszaka képződő zúzmarás köd helyenként tartósan megmarad - nagyobb eséllyel a Duna és a Dráva mentén -, de lesznek napos körzetek is. A ködben illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzetből ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -15 fok között alakul, a tartósabban derült, vastag hóval borított tájakon lehet -20 fok közelében a minimum. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire +2 és -5 fok között várható.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

Orvosmeteorológia:

Időjárási front továbbra sem éri el térségünket, a magasban viszont melegebb levegő érkezik fölénk. A fokozottan érzékeny szervezetűek éppen ezért a melegfrontokkal együtt járó tüneteket tapasztalhatnak, náluk ingerlékenység, fejfájás, álmatlanság jelentkezhet. Hideg marad az idő, napközben is többnyire fagypont alatt alakul a hőmérséklet. Egyre több helyen lehet számítani a levegőminőség romlására.

Forrás: OMSZ — Borítókép: Illusztráció, Northfoto

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.