Aktuális

A szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában január 23-án megemlékezést tartottak az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar válogatott kézilabdázóról, Kulcsár Anitáról.

Asszú Ábel a művészeti iskola tanulója Hamvas Bélától: Isten tenyerén ébredtem című verset szavalta el a megemlékezőknek. Ezt követően Nagy Mariann cselló és Kósa József zongora előadása következett. A művészeti iskola tanulójának és pedagógusainak műsora után Jakab Katalin, Kulcsár Anita egykori osztálytársa és legjobb barátnője idézte fel a sportoló pályafutását.

Tizenkét esztendő elteltével is a könnyeivel küszködve próbálta megosztani élményeit a jelenlévőkkel. Harkályné Kovács Katalin, a művészeti iskola intézményvezetője sietett a segítségére, és ismertette a jelenlévőkkel a boldog emlékeket őrző írást. - Kulcsár Anita mindig kiállt a maga igazáért, segítőkész és maximalista jellem volt. Imádta a sportot. Állandóan mosolygot, a szeme ragyogott. Gyermekként sokszor csodáltuk, hogyan lehet mindenben a legjobb. Sokrétű volt. Zongorázott, énekkarra járt és kézilabdázott, amiben már fiatal korában is elképesztően tehetséges volt. Mosolygott Európa-bajnokként, könnyezett két olimpián, mindemellett egy világbajnokságot is nyert. A világ egyik legjobbja volt. Szerénysége, akarata, maximalizmusa példaértékű mindannyiunk számára – mondta el Harkályné Kovács Katalin az egykori osztálytárs nevében.

A beszédet követően Koncz Ferenc polgármester és Dr. Egeli Zsolt alpolgármester, az intézmények vezetői, a jelenlévők, hozzátartozók és barátok, cselló és zongorajáték kísérete mellett egy-egy szál sárga rózsát helyeztek el Kulcsár Anita domborműve előtt.


A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.