Aktuális

Ma nemzeti gyásznap van Magyarországon, a veronai buszbaleset halálos áldozatainak emlékére: reggel az államfő, a miniszterelnök és a házelnök jelenlétében a Kossuth téren felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót. Az országban gyászlobogókat helyeztek ki a középületekre. Szerencsen is több iskolában tartottak megemlékezéseket a reggeli órákban.

Felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót a veronai buszbaleset áldozataiért elrendelt nemzeti gyásznapon, hétfő reggel az Országház előtt.

Fotó: Kovács Tamás

A budapesti Kossuth Lajos téren tartott megemlékezésen ott volt Áder János államfő, Orbán Viktor miniszterelnök, és Kövér László az Országgyűlés elnöke is. Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Szerencsen, több intézményen is kihelyezték a fekete gyászlobogót — Fotó: Szerencsi Hírek

A Bocskai István Katolikus Gimnázium diákjai és tanárai is megdöbbenve állnak az események hatása alatt — mondta el Dr. Gál András az intézmény igazgatója. Hétfőn reggel 8 órakor a gimnázium diákjai egy-egy mécses meggyújtásával emlékeztek a tragédia áldozatairól.

Diákok mécsesek meggyújtásával emlékeznek a tragédiára — Fotó: Szerencsi Hírek

A Rákóczi Zsigmond Református iskolában is áhítat keretében tartottak megemlékezést. Czetőné Hegedűs Aranka lelkipásztor arra kérte a pedagógusokat és diákokat, hogy emeljék fel tekintetüket gyászukban és fájdalmukban is Krisztusra, aki vigasztalást tud adni. A megrendültség mellett sajnos nem marad más, mint szembesülni azzal, hogy az emberi élet mulandó. A tragédiák meglágyítják az ember szívét, érzékenyebbé tesznek bennünket, ilyenkor tudatosul bennünk, hogy Isten kezében vagyunk és az ő akarata érvényesül a mi életünkben is. — olvasható az iskola facebook oldalán.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.