Aktuális

Védőfelszerelést adományozott Szerencsnek a Kínai Evangélikus Gyülekezet A Kínai Evangélikus Gyülekezetet tagjai 4000 darab szájmaszkot, 800 darab gumikesztyűt, 25 darab teljes védőruhát, 30 darab sebészeti maszkot, 60 liter kézfertőtlenítőt és 40 darab COVID-19 gyorstesztet adományozott július 30-án Szerencs Város Önkormányzatának.

A Kínai Evangélikus Gyülekezet 13 éve alakult Budapesten, eleinte csak pár kínai család vett részt a gyülekezet mindennapjaiban, mára azonban már ez a szám megközelíti a 140-et. A volt szerencsi 2-es ABC helyén működő Éden Áruház üzletvezetője is tagja a közösségnek, aki felvette a kapcsolatot a gyülekezettel és arról tájékoztatta őket, hogy a Szerencs Város Önkormányzata is szívesen fogad felajánlásokat.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy lehetőségeikhez mérten segítsük az önkormányzatokat – mondta Jyng Mihály, a Kínai Evangélikus Gyülekezet vezetője. A védőfelszerelések összege közel 2 millió forint, amit Nyiri Tibor polgármester és Szabó István alpolgármester vett át.

– Szerencs Város Önkormányzatának eddig 80 millió forintjába került a vírus elleni védekezés, ezért minden adománynak nagyon örülünk. Természetesen a korábbi adományozókról sem fogunk megfeledkezni. A következő Szerencsi Hírek lapszámban nekik is köszönetet fogunk mondani – tájékoztatott Szabó István alpolgármester.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.