×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2020/Augusztus/20200805_ragcsaloirtas

Aktuális

Kutyák és vadászgörények vették birtokba augusztus 5-én a Rákóczi-vár kertjét. A lezárt területre Rózsa Norbert a délelőtti órákban érkezett betanított állataival, hogy felkutassa és elkapja az elmúlt időszakban elszaporodott vizipatkányokat.

A Debrecen mellől érkezett fiatalember hivatásosnak számít szakmájában, aki már kiskora óta foglalkozik rágcsálóírtással. Szerencsre elkísérte hat Jack Russel-terrier és foxik -, valamint 4 vadászgörény. Rózsa Norbert érdeklődésünkre elmondta, hogy a görények a hajtók, a kutyák pedig a fogók.

A várkerti tó azonban igen nehéz terepnek bizonyult az állatoknak. A vízben a vadászgörényeket nem lehet alkalmazni, így a kutyákra hárult a feladat a kutatásban és az elfogásban. A munkát tovább nehezítette, hogy a patkányok nádasról-nádasra futottak, sokszor a víz alá merülve menekültek a nyomokban lévő kutyák elől.

A rágcsálók sikeres elfogásához csónakot és légpuskát is bevetettek, így több mint tíz patkánnyal gyérült az állomány.

{gallery}cikkek/2020/Augusztus/20200805_ragcsaloirtas{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.