Aktuális

Szerencs Város Önkormányzatának beruházásában Ondon csapadékvíz elvezető árok építése kezdődik, ami a települési környezetvédelmi infrastruktúra - fejlesztések pályázaton elnyert európai uniós pénzügyi forrásból valósul meg.

A kivitelezésre az önkormányzat -eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatását követően, a CS-KER Tranzit Kft-vel kötött vállalkozási szerződést. 

A munkák a településrész lakóövezetét a Fő út páratlan oldalában a Hunyadi út-Jókai út közötti szakaszt érintik. Ezen a területen a Szerencs-Ond közötti keleti lejtőkről, továbbá a Jókai út felől érkező és a közterületen összegyűlő csapadékvíz szabályozott elvezetése valósul meg.

A beruházás előtt felmérik a vízelvezető árkok mentén elhelyezkedő közművek, ivóvíz, szennyvíz, gáz lakossági bekötő vezetékek feltárása, pontos helyének rögzítése.

Ezt követően a nyomvonal közel egy méteres sávjában az ásási földmunkák és az új árkok helyigényéhez szükséges növényzet (fák, cserjék) eltávolítását végzik el a szakemberek. A meglévő kapubejárókat amennyiben érinti a beruházást elbontják, később ezeket egységesen újraépítik. Azon a részen, ahol nyílt árok épül, ott a biztonság érdekében a kapubejárók két szélére beton kerékvetőket helyeznek.

Az építkezés befejezési határideje az idei év vége.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.