Aktuális

Hamarosan elkészül a harmadik kondipark Szerencsen. A legújabb a Szerencsi Szakképzési Centrum bejáratánál, a rekortán burkolatú futókör mellett kapott helyet, ahol a kivitelező már az utolsó simításokat végzi.

A legelsőt még néhány éve adták át, ami az Erzsébet-térnél található. A nyáron egy kisebb méretű, de modern és kosárpalánkkal is kiegészített kondiparkot a Rákóczi-vár kertjében avattak fel. A harmadik hasonló méterű kondipark közelében egyszerre három iskola is megtalálható, ami a kihasználtság tekintetében kedvező. A kivitelező, ha az időjárás kegyes lesz a következő hetekben már befejezi az építési munkálatokat így a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum, Szerencsi Szakképzési Centrum, illetve a Bolyai János Katolikus Általános Iskola diákjai mellett a sportolni vágyók is hamarosan birtokba vehetik. Fontos megjegyezni, hogy a várkerti és a most épülő kondipark street workout-ra is alkalmas.

A street workout a saját testsúlyos edzésen alapul. Az ilyen kondiparkokban statikus eszközök – pad, korlát, rúd, függőleges és vízszintes létra, fekvőtámaszállvány, gerenda – vannak. Ezek a hagyományos értelemben vett street workout parkok. – A sportolási lehetőségek adottak a belvárosban, nem kell messzire elvonulni a világ elől, itt Szerencs központjában is lehetőség van mozogni. Bízom benne, hogy a diákok mellett a civil lakosság is igénybe fogja venni a létesítményt – mondta Nyiri Tibor polgármester.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.