Aktuális

Szerencsen, a Rákóczi úton, a Posta előtt található gyalogosátkelőnél június 10-én átadták az új sárga villogókat, és sárga fényvisszaverő kerettel kiegészített gyalogosátkelő táblákat.

Az említett helyen, legutóbb 2021. március 8-án történt halálos kimenetelű gázolás. Dr. Koncz Zsófia képviselő asszony javaslatára – aki azonnal megkereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t – Szerencs Város Önkormányzata úgy döntött, hogy az említett átkelőt biztonságosabbá teszi. A munkálatok már májusban elkezdődtek, akkor a Szerencsi Városgazda Non-profit Kft. dolgozói az úttestet felvágták, hogy a sárga villogóknak biztosítsák az áramforrást. Ezt követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei felszerelték az említett villogókat és sárga kereteket.

Az átadáson jelen volt dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere (borítóképen balra), valamint Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója. Beszédükben elmondták, közös erővel együtt sikerült, biztonságosabb, a gépjárművezetők figyelmét felhívó gyalogosátkelőt kialakítaniuk.

A jövőbeli tervek szerint nagyobb fényerejű megvilágítást kapnak a zebrák is, amihez átalakítják a közvilágítás lámpáit. A KRESZ-előírások szerint a jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni. A sebesség helyes megválasztása a zebra megközelítésekor alapvető fontosságú. A tervek szerint rövidesen Ondon is kialakítanak a gyalogosok biztonságosabb átkelését szolgáló zebrát.

Fotó: Nagy István

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.