Aktuális

Egyszerre, egy időben szólaltak meg hangszerek 75 hazai zeneoktatási intézményben április 8-án, amelyhez a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI is csatlakozott.

A szerencsi oktatási intézmény egyike volt azoknak, akik A ZeneVarázslat Mozgalom a „Híd Kárpátaljáért” segélyprogram mottójához kapcsolódva a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségével, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésével országos kezdeményezést indítottak a Kárpátalján élők támogatására.

A Rákóczi-vár színháztermében megtartott szerencsi esemény, Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész online nyitóbeszédével kezdődött. – Az ember teremtésétől fogva a békére vágyik. A békéről könnyebb beszélni, mint megőrizni, és megteremtéséhez több erő kell, mint a harchoz. Békességet építeni pedig csak jóakarattal lehet. Hiszem, hogy ez a példaértékű összefogás is ezt a jószándékot jelképezi – mondta beszédében az ötletgazda. Várnagy Andrea online beszédét követően 60 percen keresztül a szerencsi zeneiskola növendékei és tanárai adtak műsort.

Az eseményen jelen volt Grinevics Anasztázia 7. osztályos kárpátaljai diák, aki korábban Ungváron járt iskolába. A háború miatt jelenleg Legyesbényén lakik nagymamájával. A fiatal kislány elcsukló hangon beszélt a háború borzalmairól, a rengeteg menekültről és a kilátástalanságról. Rövid felszólalásában könnyes szemmel köszönte meg az önzetlen segítséget.

A Rákóczi iskola felajánlotta neki, hogy bármikor elmehet a zeneiskolába gyakorolni. A jótékonysági esten csak Szerencsen több mint félmillió forint adomány gyűlt össze.

Városhatár

Az új esztendő kezdetén Nyiri Tibor Szerencs polgármestere visszatekintett az elmúlt év kihívásokkal teli hónapjaira, értékelte az elvégzett munkát, és szólt a 2023-as év terveiről, céljairól.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.