Aktuális

Egyszerre, egy időben szólaltak meg hangszerek 75 hazai zeneoktatási intézményben április 8-án, amelyhez a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI is csatlakozott.

A szerencsi oktatási intézmény egyike volt azoknak, akik A ZeneVarázslat Mozgalom a „Híd Kárpátaljáért” segélyprogram mottójához kapcsolódva a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségével, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésével országos kezdeményezést indítottak a Kárpátalján élők támogatására.

A Rákóczi-vár színháztermében megtartott szerencsi esemény, Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész online nyitóbeszédével kezdődött. – Az ember teremtésétől fogva a békére vágyik. A békéről könnyebb beszélni, mint megőrizni, és megteremtéséhez több erő kell, mint a harchoz. Békességet építeni pedig csak jóakarattal lehet. Hiszem, hogy ez a példaértékű összefogás is ezt a jószándékot jelképezi – mondta beszédében az ötletgazda. Várnagy Andrea online beszédét követően 60 percen keresztül a szerencsi zeneiskola növendékei és tanárai adtak műsort.

Az eseményen jelen volt Grinevics Anasztázia 7. osztályos kárpátaljai diák, aki korábban Ungváron járt iskolába. A háború miatt jelenleg Legyesbényén lakik nagymamájával. A fiatal kislány elcsukló hangon beszélt a háború borzalmairól, a rengeteg menekültről és a kilátástalanságról. Rövid felszólalásában könnyes szemmel köszönte meg az önzetlen segítséget.

A Rákóczi iskola felajánlotta neki, hogy bármikor elmehet a zeneiskolába gyakorolni. A jótékonysági esten csak Szerencsen több mint félmillió forint adomány gyűlt össze.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.