Aktuális

Az idei virágosítás során közel hatvanezer egynyári növény kap helyet városszerte. A Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft-nél már megkezdődtek a virágültetés előfeltételének számító munkálatok.

Bakos Béláné, a cég kertészeti vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a dísznövények többségét minden éven magról nevelik ki.

– Ez a munkafolyamat október elejétől egészen február végéig szinte folyamatos. Magról termesztett növényből kb. ötvenötezret fogunk kiültetni. Többek között: begóniát, petúniát, büdöskét és nebáncsvirágot (ismertebb nevén pistikét). A muskátlik többségét rendeljük, de ennél a növénynél is igyekszünk mi magunk hajtásdugványokról évről évre minél többet nevelni. A frekventált helyekre és az oszlopokra kb. 3 ezer tő muskátlit fogunk kihelyezni – mondta el érdeklődésünkre Bakos Béláné, kertészeti vezető.

Hozzátette: igyekeznek olyan növényeket összeválogatni, amik jól tűrik a szárazságot és az erős napfényt. A kertészeti vezető hangsúlyozta, hogy már szedett magokat is ültetnek, hogy minimalizálják a kiadásokat. A csírázási arány egészen jó kb. 75 százalékos, ezáltal ennyivel kevesebb magot kell rendelni. A növények többségét májusban ültetik ki.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.