Aktuális

Az egész országon átívelő toborzó emlékfutást szervezett május 6-a és 19-e között a Magyar Honvédség, valamint az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért és a Katonaolimpikonok Baráti Kör, hogy népszerűsítsék a katonai hivatást, a sportot és az egészséges életmódot.

A kéthetes programsorozat idején hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák 1800 kilométeres útvonalon, 219 települést érintettek. A nagyobb városokban az eseményt számos technikai és közelharci bemutatók, véradások, megemlékezések is kísérték. A „TEF 2022” május 6-án Budapestről, a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központból indult útjára.

A futók május 17-én este 9 órakor értek Szerencsre. A katonákat Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere köszöntötte. A városvezető beszédében az egészséges életmódra és a hazaszeretetre hívta fel a megjelentek figyelmét, majd ezt követően felkötötte a város díszszalagját a futók stafétabotjára. A katonákhoz szimpatizánsok, sportolók és a Szerencs VSE több szakosztályának tagjai is csatlakoztak, akik Bekecsig kísérték a honvédeket.

A TEF 2022 május 19-én ért véget Budapesten az Angyalföldi vasútállomáson.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.