Aktuális

A Zempléni Településszövetség (ZTSZ) online fotópályázatot hirdet a szövetség településein élő diákok részére. A pályázat célja, hogy a gyermekek fotóikon keresztül mutassák be településük, szűkebb pátriájuk szépségeit, a számukra legszebb épületeket, az általuk ismert és felfedezett kincseket, természeti környezetüket. Mindazt, amire büszkék, amit szívesen megmutatnak a világnak.

Az online fotópályázaton 10-14 éves gyermekek vehetnek részt. A fotókat készíthetik okostelefonnal vagy fényképezőgéppel. A pályázók a fotóikat a fotopalyazat.ztsz.hu weboldalra tölthetik fel. Egy pályázó hetente 1-5 fotót küldhet be, tölthet fel újabb képeket.

A képek beküldési időszaka: 2022. május 9 – június 12.

Zsűrizés időszaka: 2022. június 13 – június 19. | Eredményhirdetés: 2022. június 20.

A kis fotósok az alábbi témakörökben küldhetnek be fotókat:

  • Épített örökség
  • Természeti értékek!
  • Életképek, események, iskolai élet

A pályázaton való részvételhez regisztrálniuk kell a pályázóknak, de a pályázat anonim, A beküldött fotókat a pályázat időtartama alatt folyamatosan értékeli a zsűri. A zsűritől a selejtezők során kapott szavazatok alapján alakul ki a döntőbe jutott fotók rangsora és dijazottjai. A pályázat 4 héten keresztül tart. A pályázat részleteiről itt olvashatnak az érdeklődők.

A zsűri tagjait széles körben választották ki a szervezők: fotósok, kulturális szakemberek, pedagógusok, művészek, polgármesterek, a helyi társadalmi és közélet meghatározó személyiségei, akik önkéntes munkájukkal támogatják a kezdeményezést. A fotópályázat a Magyar Falu Program támogatásával valósul meg, A beérkezett fotókat a ztsz.hu/fotópályázat weboldalon és a ztsz fotópályázat facebook oldalán követhetik az érdeklődők.

Az online fotópályázat díjazása:

Minden regisztrációval rendelkező diák az érvényes pályázata alapján online emléklapot kap. Oklevelet, könyvet, tárgyi jutalmat kapnak a díjazottak, illetve a helyi önkormányzatok, cégek külön díjait, melyekről a ZTSZ honlapján olvashatnak az érdeklődők.

A legjobbnak ítélt fotókbkól kiállítást rendeznek a szervezők a Zempléni Településszövetség napján Hercegkúton 2022. augusztus 13-án, melyre meghívást kapnak a díjazott gyermekek is. A Zempléni Településszövetség elnöksége kéri a sajtó képviselőinek megtisztelő és együttműködő támogatását mind a pályázat meghirdetésében, mind a beérkező fotók zsűrizésében.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.