Aktuális

Magyar Telekom beruházásában kezdődött fejlesztés Szerencsen és Ondon. A cég a jelenleg legkorszerűbb, gigabites sávszélességű szolgáltatások nyújtására alkalmas passzív optikai kábeles hálózat (GPON) kiépítéséhez lát hozzá azokon a területeken, ahol jelenleg még csak rézvezetékekkel rendelkezik – adott tájékoztatást Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere.

A város polgármestere közölte: a Telekom beruházása a Digitális Nemzet Fejlesztési Program végrehajtásához kapcsolódó széles sávú hálózatfejlesztés, ami Ond ellátását szolgálja. A tervek szerinti 7700 méter hosszúságú új optikai hálózat önkormányzati és állami tulajdonban lévő közterületeket érint és a kialakítása meglévő Telekom alépítményekbe történő kábelbehúzással, meglévő Matáv és áramszolgáltatói oszlopokon történő légkábel építéssel, valamint új föld alatti nyomvonal kialakítással történik.

A meglévő alépítménybe történő kábelbehúzással érintett területek: Szerencs Erzsébet köz, Kossuth utca, Ondi út. Meglévő tartószerkezeteken történő légkábel építéssel érintett területek: Szerencs-Ond Hunyadi utca, Ady Endre utca, Jókai utca, Görgey utca, Kossuth utca, Monoki utca, Széchenyi utca, Petőfi utca és Fő utca. Új föld alatti alépítmény nyomvonal építéssel érintett terület: a Váci Mihály út - Ondi u. csatlakozásától – a meglévő Szerencs-Ond közötti burkolt kerékpárút és az útárok közötti zöld sávban – a Szerencs-Ond Hunyadi utcáig.

Mivel a korszerűsítésnek több üteme van, a tervek szerint a későbbiekben tovább folytatódik majd a hálózatépítés a városban, ami korszerű szolgáltatásokat és gyors internetelérést kínál a lakosságnak és a közületeknek egyaránt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.