Aktuális

Újabb rongálás történt augusztus 29-én a rekreációs parkban. Az elkövetők ezúttal a mosdót vették célba. A férfi illemhelyiség mosdókagylójába toalettpapírt és az udvarból a növények takarásra használt fűrészport tömködtek, ami így dugulást okozott.

A wc csészébe szintén ezeket dobták, de biztos ami biztos alapon még cseréppel is kiegészítették. A női mosdóban bár kisebb mértékben, de szintén hasonlóak voltak tapasztalhatók. A parkban elhelyezett térfigyelő kamerák rögzítették az elkövetőket, az önkormányzat pedig a rongálás miatt bejelentést tett a rendőrségen. A felvételek alapján beazonosításra kerültek a tettesek, akik életkorukat tekintve tizenévesek.

„A hatóság lefolytatja az ilyenkor szükséges eljárást, abban pedig csak bízik a város közössége, hogy a szülők előveszik gyerekeiket, még az előtt, amíg súlyosabb cselekményekkel a bűn útjára lépnek. A mosdókat kitakaríttattuk, a létesítmény pedig szeptembertől 19 óráig tart nyitva” – olvasható Nyiri Tibor, Szerencs város polgármesterének a közösségi médiában kiadott közleményében.

(A csínytevők nem kímélték a wc csészét sem.)

A nemrég átadott új rekreációs parkban nem ez volt az első eset. Korábban az udvaron elhelyezett ivókutakat tették tönkre több alkalommal is, aminek következtében folyamatosan folyt a víz. A javításokat Szerencs Város Önkormányzata hamar elvégezte, azonban a randalírozók rövid időn belül harmadjára is kárt okoztak, ezért a pazarlás megakadályozása érdekében elzárták az udvaron lévő vezetéket.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.