Aktuális

Manapság az internetszolgáltatók egyre csak növelik az elérhető maximális le és a feltöltési sebességet, amelyet azonban igen gyakran a régi rézkábelezés már nem tud kiszolgálni. Az elmúlt napokban a Magyar Telekom megkezdte Ond felé, a kerékpárút és a csapadékvíz-elvezető árok között fekteti az optikai kábelt, amellyel a jelenleg a legkorszerűbb, gigabites sávszélességű szolgáltatások nyújtására alkalmas hálózatát építi ki.

Ez a fejlesztés Szerencs egyes területeit érinti továbbá Ond ellátását is szolgálja. Az otthoni gigabites internetnek elsősorban kényelmi előnyei vannak. Manapság már az interneten keresztül nem csak híreket olvasunk, de filmeket nézünk, zenét hallgatunk és játszunk is. Ha a család többi tagja egyszerre szeretné tenni, máris szükségesség válhat a gigabites sávszélesség, amelynek éppen ez az egyik hatalmas előnye, hogy nagy mennyiségű adatot tölthetünk le/fel egyszerre, akár lakásunk több szegletében is.

Erre a koronavírus-járvány első hulláma alatt sok háztartásban eszméltek rá, és sokan váltottak magasabb internet csomagra – ahol erre lehetőség volt – a gyorsabb netkapcsolat érdekében. Városunkban korábban csak egyes részeken volt elérhető a gyors gigabites internet, a Telekom beruházásával most újabb területeken válik elérhetővé az optikai kábel használata.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.