Aktuális

Átadták a négysávosra kibővített 37. számú főút Újharagod és Bekecs közötti, tíz kilométer hosszú szakaszát november 28-án, az újharangodi körforgalom közelében.

A sajtótájékoztatón Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a főút Gesztely és Szerencs közötti közel 20 kilométeres szakaszának négysávosítási munkálatai 2021 májusában kezdődtek. Most tíz kilométeren nyitották meg a járműforgalom előtt mindkét sávot Miskolc és Szerencs irányába.

Koncz Zsófia hangsúlyozta, hogy a Gesztely és Szerencs közötti szakasz korábban rendkívül balesetveszélyes volt, a bővítéssel azonban az autósok már kétszer két sávot használhatnak. Az országgyűlési képviselő kifejtette, hogy a fejlesztés során a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., több olyan modern forgalomtechnikai megoldást is alkalmazott, mint a két pályát elválasztó modern sodronykorlát, vagy az okos körforgalom.

Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője

A teljes szakaszon a gesztelyi csomóponttól Szerencsig, legkésőbb december elejéig nyílik meg mindkét pálya az autósok számára a végleges forgalomtechnika kiépítésével, de a teljes 37. számú főút projekt befejezése 2023 áprilisára várható.

Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója beszédében elmondta, hogy a főút Gesztely és Bekecs közötti szakasza rendkívül hófúvásveszélyes. A balesetek megelőzése érdekében az uralkodó szélirány felőli (északi) oldalon mintegy 36 hektáron erdősávot, 12 hektáron cserjesávot és több mint 41 hektárnyi hólerakó sáv füvesítését végzik. A déli oldalon pedig további fákat fognak ültetni.

További előrelépés, hogy elkészült Magyarország második zenélő útburkolata is az újharangodi és a bekecsi csomópont közötti szakasz jobb pályáján. Az autósok 80 km/h sebesség mellett (513 méteren) az „Érik a szőlő” ismert népdal dallamát ismerhetik fel.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.