Aktuális

Életre keltették a remény lángját Szerencs adventi koszorúján. A második gyertyát Szarvas Péter római katolikus plébános és a műsort adó gyermekek lobbantották fel december 4-én, a Rákóczi-vár udvaros palotaszárnyán.

A gyertyagyújtást a Mikulás látogatása előzte meg, aki a gyermekeknek ajándékokkal kedveskedett.

Advent második vasárnapján Szarvas Péter római katolikus plébános közvetítette az ünnep üzenetét. Az atya az adventi várakozásról és a készületről beszélt:

„Az emberiség történelmében egy nagy csoda történt közel kétezer évvel ezelőtt. Egy olyan csoda, ami a világ történelmében egyszeri, és megismételhetetlen. Az Isten, emberré lett. Évről évre, karácsony ünnepén ezt a csodát ünnepeljük. Az istenszerető ember készül erre az eseményre.

(A diákok műsora. Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek)

Az advent a készület, a várakozás, az eljövő Istennek az ünnepe. Ezekben a hetekben mi hívő keresztény emberek, kicsik és nagyok, gyerekek, fiatalok, családok, édesapák, édesanyák, nagyszülők készülünk erre a csodálatos ünnepre, hogy újra megszülessen bennünk az Isten fia. Mindez megvalósulhat, mert az Isten is újjá akar bennünk születni. Az emberiségnek ez adja meg azt a csodálatos dolgot, amit úgy nevezünk, hogy remény” – mondta a tisztelendő.

A beszédet követően a gyermekek az atya jelenlétében gyújtották meg a reményt jelképező gyertyát.

A várva várt esemény után a Bolyai János Katolikus Általános Iskola, Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum növendékei, valamint Kuna Vali és zenekara adtak ünnepi műsort.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.